16/10/12

Μητροπολίτης Παύλος: Μαύρη Νύχτα Η Χρυσή Αυγή


Πυρά εναντίον των συντελεστών της θεατρικής παράστασης «Corpus Christi», των οπαδών που πήγαν να τους λιντσάρουν αλλά και τη Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος.
Ο Μητροπολίτης χαρακτήρισε .........«θλιβερούς» και «φτηνούς» τους συντελεστές και «χυδαία μετριότητα» την παράσταση. Για τους θερμόαιμους πιστούς που δημιούργησαν επεισόδια μαζί με στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής είπε πως με τον τρόπο αυτό διαφήμισαν περισσότερο το έργο.
Στο άλλο μέτωπο αυτό της Χρυσής Αυγής ο Μητροπολίτης τη χαρακτηρίζει «μαύρη νύχτα», ενώ κάνει ειδική αναφορά στις ρατσιστικές επιθέσεις των χρυσαυγιτών κατά προσφύγων και μεταναστών που είναι αντίθετες με το πνεύμα του Χριστιανισμού.
Σε απόσπασμα του λόγου του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είναι θλιβερό ότι κάποιοι "χριστιανοί αγωνιστές" ταυτίστηκαν με τη Χρυσή Αυγή για να υπερασπιστούν τον Χριστό» και συνεχίζει: «Η Χρυσή Αυγή διώκει, προσβάλλει και εξευτελίζει καθημερινά τον Χριστό και το πράττει στα πρόσωπα, των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών».

Πηγή: romfaia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου