13/10/12

Γλυκό Με Μήλο Για Το Φθινόπωρο


Το μήλο είναι κατεξοχήν φθινοπωρινό και χειμερινό φρούτο και, αναμφισβήτητα, ένα από τα πιο υγιεινά.
Σκεφτείτε το τώρα ως πρωτεύον υλικό σε ένα γλυκό που συνδυάζει την υπέροχη γεύση με την τραγανή υφή, τις θρεπτικές ουσίες και όλη τη «ζεστασιά» που χρειάζεσαι μια βροχερή μέρα. Όλα μόλις έγιναν καλύτερα, σωστά; Δείτε στο περισσότερα τα υλικά και την κατασκευή ..........


Υλικά
10 κούπες μήλα, καθαρισμένα και χωρίς το κουκούτσι
1 κούπα λευκή ζάχαρη
1κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα νερό
1κ.σ. κανέλα
1 κούπα βρώμη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1/4κ.γ. baking powder
1/4κ.γ. baking soda
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175C
2. Απλώστε τις φέτες μήλου σε ένα ταψί. Ανακατέψτε τη λευκή ζάχαρη, την 1κ.σ. αλεύρι και την κανέλα και πασπαλίστε τα μήλα με το μείγμα. Προσθέστε το νερό.
3. Αναμείξτε τη βρώμη, την 1 κούπα αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, τη baking soda και το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να δημιουργηθούν χοντρά κομματάκια. Καλύψτε με αυτά τα μήλα στο ταψί.
4. Ψήστε το γλυκό για 45 περίπου λεπτά στους 175C, αφήστε το να κρυώσει ελαφρά και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου