10/5/12

Εγκρίθηκε Η Καταβολή Της Δόσης Των 5,2 δισ. Στην Ελλάδα


Παρά το ρευστό αποτέλεσμα των Εκλογών, μην ακούτε τις σειρήνες της τρομοκρατίας των μνημονιακών κομμάτων.
Τώρα θα μας υπολογίζουν περισσότερο, τελειώστε τους δοσίλογους που έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση.
Με πολιτικούς τις σφαλιάρας θα είμαστε υποχείρια των μεγάλων Ευρωπαϊκών δυνάμεων και θα μας παίζουν όπως εκείνοι θέλουν.
Γράφει σχετικά το Πρώτο Θέμα ..................


Το EFSF ενέκρινε στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου την καταβολή της δόσης των 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ στην χώρα μας, στο πλαίσιο των δανειακών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί, με τη διαφορά να έγκειται στο ότι  τα 4,2 δισ. θα καταβληθούν αύριο Πέμπτη, ενώ τα υπόλοιπα 1 δισ.  ευρώ πιθανότατα να φτάσουν από Δευτέρα.
Η εξέλιξη επιβεβαίωσε τα όσα νωρίτερα δήλωνε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ, ο οποίος, απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρκατορείου, ανέφερε ότι "η καταβολή θα πραγματοποιηθεί επειδή είχε ήδη εγκριθεί από τους δανειστές"
Ανάλογο ήταν το κλίμα που μετέδιδαν νωρίτερα και ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, όπως το Reuters, ωστόσο διαστάσεις θρίλερ στην όλη υπόθεση προσέδωσαν οι δηλώσεις εκπροσώπου του επικεφαλής του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τον οποίο ορισμένα κράτη ίσως αρνηθούν να δώσουν αύριο το ποσό που τους αναλογεί.
Ορισμένα κράτη-μέλη ίσως το ξανασκέφτονται για τη δόση, δεν αποκλείεται καθυστέρηση καταβολής της δόσης, ανέφερε χαρακτηριστικά κινούμενος σε διαφορετικό μήκος κύματος από τον εκπρόσωπο της Κομισιόν
Όλα αυτά σε μία ημέρα με αρκετή ...εξοδολογία από το ευρώ και λίγες ώρες μετά τις χτεσινές δηλώσεις Μπαρόζο περί άτακτης χρεοκοπίας της χώρας σε περίπτωση που η Ελλάδα αρνηθεί να εφαρμόσει την πολιτική λιτότητας που συνεπάγεται το Μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου