30/5/12

Η Πολεμική Βιομηχανία Υπό Εθνικό Έλεγχο !

Την ανάγκη ανασυγκρότησης της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας, για την οποία, είπε ότι θα περάσει υπό εθνικό έλεγχο, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο ΓΕΕΘΑ.
«Ο ελληνικός λαός όλα τα προηγούμενα χρόνια πλήρωσε ένα υπέρογκο κόστος από το υστέρημά του σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς που δεν
κατάφεραν να δημιουργήσουν υποδομές, βιομηχανικές και τεχνολογικές, στην πατρίδα μας ώστε τα οπλικά συστήματα που παραλάβαμε να μπορούν να συντηρούνται και να ανανεώνονται. Αντ' αυτού», τόνισε, «μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων πήγε προκειμένου να δημιουργηθούν σχέσεις διαπλοκής, ένα τεράστιο παρασιτικό στρατιωτικομεσιτικό πλέγμα δημιουργήθηκε και καλλιέργησε αυτό που εμείς ονομάζουμε πλέγμα διαπλοκής του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου. Αυτή η εικόνα πρέπει να αντιστραφεί. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε απαράδεκτες τις μειώσεις μισθών που έγιναν από τις τελευταίες κυβέρνησης στους επαγγελματίες οπλίτες, αλλά και τις δηλώσεις που καταρράκωσαν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το ηθικό των στρατεύσιμων ανδρών και γυναικών της χώρας. Η εικόνα αυτή θα αντιστραφεί, διαβεβαίωσε, «θέλουμε να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης πολιτείας και ενόπλων δυνάμεων. Έχουμε εμπιστοσύνη στους αξιωματικούς, στην ιεραρχία των τριών όπλων και θα βρεθούμε δίπλα τους προκειμένου να χαράξουμε μια κοινή στρατηγική για την προστασία, την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων». Σε ερώτηση τέλος για το θέμα της θητείας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως ο αρχικός σχεδιασμός που οδήγησε στη μείωσή της συμπεριελάμβανε μια άλλη λογική σε σχέση με τις προσλήψεις και τις απολύσεις δημοσίων λειτουργών και δημοσίων υπαλλήλων. Πλέον και στο βαθμό που η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική αναγκάζει την ανατροπή αυτού του σχεδιασμού, συμπλήρωσε, πρέπει να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες, ωστόσο οι όποιες τροποποιήσεις πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα με ένα σχέδιο εξορθολογισμού των αναγκών και ενδεικτικά ανέφερε πως δεν υπάρχει ανάγκη για τόσο μεγάλο αριθμό στρατοπέδων μέσα στα αστικά κέντρα. «Οι Έλληνες στρατιώτες, κληρωτοί και επαγγελματίες οπλίτες δεν πρέπει να αισθάνονται αγγαρειοφόροι και σκοποφύλακες. Πρέπει να είναι και να αισθάνονται μάχιμοι και να υπηρετούν το ύψιστο καθήκον της ασφάλειας και της ακεραιότητας της πατρίδας», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας.
Πηγή Έθνος Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου