25/5/12

Τελευταία Δημοσκόπηση Της Public Issue Για Την Καθημερινή !

Τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη στην πρόθεση ψήφου, καταδεικνύει το Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή, το οποίο διενεργήθηκε την περίοδο 18-23/5/2012. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Βαρόμετρου, η Βουλή που θα προκύψει θα είναι οριακά οκτακομματική, ενώ στο ερώτημα ευρώ ή δραχμή, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ του ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, ...

στην πρόθεση ψήφου πρώτος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 30% και ακλουθεί η ΝΔ με 26%. Το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 15,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%, η ΔΗΜΑΡ 6,5%, το ΚΚΕ 5%, η Χρυσή Αυγή 4%, ενώ οριακά μπαίνει στη Βουλή η συνεργασία Δημιουργία Ξανά – Δράση, που φαίνεται να λαμβάνει το απαιτούμενο 3%.
Σε σύγκριση με το προηγούμενο Βαρόμετρο (15-17/5/12) στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυξημένα κατά 2% και του ΠΑΣΟΚ κατά 0,5%. Αμετάβλητα είναι τα ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ. Πτώση 0,5% εμφανίζουν οι ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή.
Ωστόσο, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος στην πρόθεση ψήφου, στην παράσταση νίκης, η πλειοψηφία, δηλαδή το 54%, θεωρεί ότι πρώτο κόμμα θα έρθει η ΝΔ (42% στο προηγούμενο Βαρόμετρο). Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 35%, ενώ στο προηγούμενο Βαρόμετρο τα ποσοστά του στην αντίστοιχη ερώτηση ήταν 45%.
Τις περισσότερες θετικές γνώμες στην ερώτηση «ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός» λαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας με 24%. Ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς με 19% και ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 17%. Τέταρτος έρχεται με 16% ο... κανένας και έπονται οι κύριοι Κουβέλης 11%, Καμμένος 7%, Παπαρήγα και Μιχαλολιάκος με 2% αμφότεροι.
Σε σχέση με το προηγούμενο Βαρόμετρο (15-17/5/2012) τα ποσοστά του κ. Τσίπρα είναι αυξημένα κατά 5%. Κατά 2% είναι αυξημένα τα ποσοστά του κ. Σαμαρά, κατά 1% του κ. Βνιζέλου ενώ ο κ. Κουβέλης εμφανίζει πτώση 4%.
Πάντως, ο Φώτης Κουβέλης έρχεται πρώτος σε δημοτικότητα πολιτικός αρχηγός με 64% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 49%. Έπονται ο Πάνος Καμμένος με 39% και ο Αντώνης Σαμαράς με 36%. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος λαμβάνει το 34%, η Αλέκα Παπαρήγα το 19% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος έρχεται τελευταίος με 13%.


Πηγή Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου