10/5/12

Χειρόγραφες Έως 13 Μαΐου Οι Συνταγές Του ΕΟΠΥΥ

Σε νέο γύρο ταλαιπωρίας υποβάλλονται οι ασφαλισμένοι, καθώς το νέο σύστημα συνταγογράφησης δεν άντεξε. Αναστολή λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ ζητούν γιατροί - φαρμακοποιοί

Κατέρρευσε χθες λόγω τεχνικών προβλημάτων το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) ανακοίνωσε ότι το διακόπτει προσωρινά έως και τις 13 του μήνα. ...........................
Οι υπεύθυνοι της ΗΔΙΚΑ σημειώνουν ότι η διαδικασία συνταγογράφησης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας θα γίνεται χειρόγραφα και θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία στις 14 Μαΐου.
Το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας ανέφερε ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση διακόπηκε χθες το πρωί. Οι γιατροί κάνουν λόγο για θνησιγενές σύστημα, το οποίο σχετίζεται άμεσα και με τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ.
Η παύση λειτουργίας του -σημειώνουν- προκάλεσε ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους. Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, ο ΙΣΑ προτείνει να ανασταλεί η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και να χορηγηθούν συνταγολόγια του Οργανισμού στους πιστοποιημένους στο σύστημα γιατρούς, ώστε να μπορούν να συνταγογραφούν χειρόγραφα.
Ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ εξακολουθούν να εργάζονται άμισθα, προσφέροντας ουσιαστικά εθελοντική υπηρεσία. Διανύουμε τον πέμπτο μήνα λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη χρηματοροή και χωρίς να έχει εξασφαλιστεί δυνατότητα ομαλής και ασφαλούς λειτουργίας του ήδη πολυδάπανου Οργανισμού.
Για προχειρότητα κάνει λόγο το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), το οποίο ανακοίνωσε πως ούτε οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφήσουν, ούτε οι φαρμακοποιοί να εκτελέσουν συνταγές. Μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα, οι φαρμακοποιοί της Αττικής, του Πειραιά και της Αχαΐας θα εκτελούν όλες τις συνταγές χειρόγραφα.
ΤΑΥΤΕΚΩ
Εξετάσεις με ατομικά βιβλιάρια
Με χειρόγραφες συνταγές θα πραγματοποιούνται οι διαγνωστικές εξετάσεις στο ΤΑΥΤΕΚΩ, το οποίο εντάχθηκε την 1η Μαΐου στον ΕΟΠΥΥ.
Με εγκύκλιό του, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Γεράσιμος Βουδούρης σημειώνει ότι, μέχρι να ολοκληρωθεί το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, οι γιατροί θα χρησιμοποιούν τα ατομικά βιβλιάρια ΤΑΥΤΕΚΩ, για την παραπομπή των ασφαλισμένων του Ταμείου για παρακλινικές εξετάσεις, όπως ίσχυε και πριν την ένταξη του Ταμείου στον ΕΟΠΥΥ.
Εξαιρούνται οι ασφαλισμένοι ΤΑΥΤΕΚΩ των κλάδων ασθενείας ΤΑΠΑΕ - ΕΘΝΙΚΗ (Ταμείο Ασθενείας Προσωπικού «Εθνική Ασφαλιστική») και ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ (Ταμείο Ασθενείας Προσωπικού Πίστεως Γενική και American Express), καθώς τα βιβλιάριά τους δεν έχουν ενσωματωμένα στελέχη παραπομπής παρακλινικών εξετάσεων.
Πηγή Εφημερίδα Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου