12/10/13

Γίνε Ρουφιάνος Για Να Επιβιώσεις !

Από Το Πρώτο Θέμα
Την αποκάλυψη υποθέσεων διαφθοράς στις οποίες εμπλέκονται εφοριακοί και τελωνειακοί υπάλληλοι, ζητά - και θα επιβραβεύει - η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, από τους .........
διευθυντές και τα ανώτερα στελέχη του ΣΔΟΕ.Με βάση το νέο σύστημα αξιολόγησης των προϊσταμένων κάθε επιπέδου του ΣΔΟΕ, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης αναθέτει στα στελέχη του Σώματος και την… ειδική αποστολή, να αποκαλύπτουν την δράση διεφθαρμένων συναδέλφων τους, εφόσον υποπίπτει στην αντίληψή τους. Θα είναι αυτό πλέον, ένα από τα νέα κριτήρια «εξαιρετικής επίδοσης», που θα μετρούν στην καριέρα τους, πέραν της απόδοσης στην υπηρεσία που τους έχει ανατεθεί να φέρουν σε πέρας.
Επιπλέον, όσοι εξ αυτών γίνουν στόχος ποινικών ή πειθαρχικών διώξεων, θα λήγει αυτομάτως η θητεία τους ως προϊσταμένων, θα υποβιβάζονται μισθολογικά και βαθμολογικά ή θα τίθενται και σε διαθεσιμότητα. Με τον τρόπο αυτό όμως, όπως φοβούνται στελέχη των διωκτικών μηχανισμών, υπάρχει και κίνδυνος να «δειλιάζουν» οι ελεγκτές, αν κάποιοι επιτήδειοι επιχειρήσουν να τους εμπλέξουν σε δικαστικές και πειθαρχικές διαδικασίες, με απώτερο σκοπό να τους θέσουν «εκτός μάχης» κατά της φοροδιαφυγής.
Συγκεκριμένα, με βάση όσα προβλέπει η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη:
-      στους προϊσταμένους των οργανικών μονάδων κάθε επιπέδου του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, τίθενται ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι απόδοσης. Για τις επιδόσεις τους έναντι των στόχων θα ελέγχονται ανά μήνα.
-       αν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ασκηθεί ποινική ή πειθαρχική δίωξη ή επιβληθεί οποιαδήποτε ποινή σε βάρος προϊσταμένου οποιουδήποτε επιπέδου, απαλλάσσεται από τα καθήκοντα του.
-      καθιερώνονται κριτήρια «εξαιρετικών επιδόσεων» των στελεχών, τα οποία προσμετρώνται σωρευτικά στη βαθμολόγηση της αποδόσεώς τους. «Επιβραβεύονται» με συγκεκριμένους βαθμούς αξιολόγησης οι εξής ενέργειες:
α. Αποκάλυψη περιπτώσεων διαφθοράς στις οποίες εμπλέκονται υπάλληλοι.
β. Συμμετοχή σε αποκάλυψη υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίας, παράνομης διακίνησης όπλων, ναρκωτικών, αρχαιοτήτων κλπ.
γ. Σύνταξη και υποβολή καινοτόμων μελετών και προτάσεων για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, την απλοποίηση των διαδικασιών και την καταπολέμηση της, διαφθοράς,
δ. Υπέρβαση των ετήσιων συνολικών στόχων που έχουν τεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου