10/7/13

Πρώτοι Στην Απάτη Και Την Κομπίνα.


Απο Την Ελευθεροτυπία
Την απαγόρευση εισαγωγής κρέατος από την Ελλάδα εξετάζει η κτηνιατρική υπηρεσία της Ρωσίας, Rosselkhoznadzor, έπειτα από σειρά επιθεωρήσεων σε διάφορες εγκαταστάσεις που σύμφωνα με τους ίδιους αποκάλυψαν ............
βαρύτατες παραβιάσεις των κανόνων κτηνιατρικής. 
Ο εκπρόσωπος της Rosselkhoznadzor Alexei Alekseyenko είπε ότι βρέθηκαν κάποιες εταιρείες στην Ελλάδα να πουλάνε κρέας και άλλα τρόφιμα σε Ρώσους εισαγωγείς από εταιρείες ακόμα και χώρες που έχουν απαγορευτεί στη Ρωσία.
“Κατά τη διάρκεια των ελέγχων εντοπίσαμε διάφορες παραβάσεις και το πιο απαράδεκτο για εμάς είναι ότι προμήθευαν τη Ρωσία με προϊόντα από άλλες εταιρείες που δεν ήταν εγκεκριμένες από την Τελωνειακή Ένωση. Αυτά τα προϊόντα συχνά δεν είχαν καν ελληνική προέλευση αλλά είχαν εισαχθεί από άλλες χώρες”, είπε ο ίδιος.
Όπως είπε η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τις εισαγωγές κρέατος από τη χώρα μας καθώς δεν εμπιστεύεται πλέον τις ελληνικές Αρχές για τον έλεγχο της κατάστασης.
Το Global Meat News σχολιάζει ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει σχεδόν καθολική απαγόρευση στις ελληνικές εισαγωγές στη Ρωσία, με το 90% των προμηθευτών να έχουν εγκριθεί από τις ελληνικές κτηνιατρικές υπηρεσίες και μόλις το 10% να έχει την έγκριση της Rosselkhoznadzor.
“Καθώς είναι συστηματικές οι παραβάσεις σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε διάλογο με την κτηνιατρική υπηρεσία της Ελλάδας, θέλουμε να μάθουμε πως σκοπεύουν να λύσουν το πρόβλημα. Το πιο πιθανό θα είναι μια απαγόρευση στην προμήθεια κρέατος από την Ελλάδα στη Ρωσική Ομοσπονδία” πρόσθεσε ο Alekseyenko.
Ωστόσο, όπως αναφέρει το Global Meat News, ο επικεφαλής της Rosselkhoznadzor Sergey Dankvert προτείνει η Ρωσία να προσφέρει στην Ελλάδα τη δυνατότητα εθελοντικής απαγόρευσης εξαγωγών, κάτι που θα έκανε ευκολότερες στο μέλλον τις εξαγωγές στη Ρωσία.
“Θα στείλουμε μια επιστολή στην ελληνική κτηνιατρική υπηρεσία, προτείνοντας να απαγορεύσει την εξαγωγή προϊόντων σε εταιρείες που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους εξαγωγείς που έχουν μόνο τη δική τους έγκριση. Αν δεν το κάνουν αυτό θα φέρουμε μόνοι μας τους περιορισμούς” είπε ο Dankvert.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΚΚΟΥΛΑ, με πληροφορίες από Global Meat News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου