20/7/13

Ακυρώθηκε Το Φεστιβάλ Της Χρυσής Αυγής Στη Καλαμάτα. Όλοι Στη Αντιφασιστική Συγκέντρωση Στη Κεντρική Πλατεία Σήμερα Ωρα 19.00 !

Πηγή. Εφημερίδα Ελευθεροτυπία
Η πίεση των μαζικών αντιδράσεων, κινήσεων, πολιτικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων στην Καλαμάτα οδήγησε σε ανάκλησης της άδειας για το «φεστιβάλ μίσους» της Χρυσής Αυγής, με απόφαση του γενικού γραμματέα της ..............................
Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Πελοποννήσου, Μανώλη Αγγελάκα. “Είναι μια πρώτη νίκη”, λένε οι διοργανωτές της πανελλαδικής αντιφασιστικής διαδήλωσης και δηλώνουν πως το κάλεσμα ισχύει για το Σάββατο 20 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Στη Βουλή το θέμα πήρε επεισοδιακές διαστάσεις την Πέμπτη όταν ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος κατήγγειλε ανοιχτά τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ότι τηλεφωνούν και απειλούν από τα γραφεία τους όσους θέλουν να συμμετάσχουν σε αντιδιαδηλώσεις με αφορμή εκδήλωση του κόμματός τους στην Καλαμάτα. «Οσοι νομίζουν ότι έτσι θα μας τρομάξουν, να το βγάλουν από το μυαλό τους», κατέληξε ο Πετράκος.
Στην προειδοποίηση τού απάντησε άμεσα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης: «Μαζεύεστε εκεί στην Καλαμάτα καμία 100αριά άπλυτοι και φωνάζετε "ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, Μελιγαλάς". Οπότε μη θυμώνετε, όταν και εμείς λέμε "στο Βίτσι και στον Γράμμο σάς θάψαμε στην άμμο"».
Η απόφαση του Μ. Αγγελάκα απαγορεύει κάθε εκδήλωση στο Πάρκο του λιμενικού ταμείου στην Καλαμάτα έως τις 30 Αυγούστου και ως εκ τούτου ανακαλείται η άδεια για το “φεστιβάλ” της Χρυσής Αυγής στο συγκεκριμένο χώρο στις 3 και 4 Αυγούστου που είχε δοθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Πελοποννήσου.
Ωστόσο, τις επιφυλάξεις τους εκφράζουν με ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν λίγο μέλη των αντιφασιστικών κινήσεων.
Δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιηθεί ούτε σε άλλο χώρο και κάνουν κάλεσμα για την αυριανή αντιφασιστική διαδήλωση.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Σύμφωνα με δηλώσεις του περφαρειάρχη Πελοποννήσου, Αγγελάκα, το φεστιβάλ που είχε προγραμματίσει η Χρυσή Αυγή στο πάρκο του λιμενικού ταμείου ακυρώνεται, όπως και όλες οι άλλες εκδηλώσεις στο χώρο μέχρι τις 30 Αυγούστου.
Προφανώς ο περιφαριάρχης δεν έλαβε αυτή την απόφαση επειδή διακατέχεται από κάποια αντιφασιστική ευαισθησία αλλά λόγω των αφόρητων πιέσεων που ασκήθηκαν από το αντιφασιστικό κίνημα.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ.
Θα επαγρυπνούμε μέχρι και τη τελευταία στιγμή ώστε το φεστιβάλ να ακυρωθεί οριστικά, διασφαλίζοντας πως αυτό δε πρόκειται να μεταφερθεί σε κάποιο παραπλήσιο - κοντινό χώρο.
Για αυτό, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του αντιφασιστικού κινήματος της Καλαμάτας στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την αυριανή πανελλαδική αντιφασιστική διαδήλωση.
Η απόφαση του περιφεριάρχη αποτελεί μια πρώτη νίκη. Να είναι μαζική η αυριανή μας παρουσία ώστε να τη διασφαλίσουμε και να τηn οριστικοποιήσουμε.
Όλοι και όλες το Σάββατο 20/7 στην πανελλαδική αντιφασιστική διαδήλωση στην Καλαμάτα.
Αναχώρηση πούλμαν 12:00 από το Μουσείο.
Ούτε στη Καλαμάτα, ούτε και πουθενά
τσακίστε τους φασίστες σε πόλεις και χωριά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου