6/11/15

Ελλάς Στο Μεγαλείο Σου. Στο Αρχείο Τα Θαλασσοδάνεια Που Πήραν Τα Κόμματα Από Την ΑΤΕ


Πηγή. koutipandoras
Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη για τα δάνεια της ΑΤΕ, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ανέφερε πως «η αρχειοθέτηση της υπόθεσης οφείλεται στη διάταξη του άρθρου 78 του ν. 4146/2013, η οποία στην ουσία παρέχει ασυλία στους προέδρους, στα μέλη διοικητικών συμβουλίων και στα τραπεζικά στελέχη για μια κατηγορία δανείων». 
«Και κατά την άποψη μου, η προαναφερθείσα διάταξη για αυτό ψηφίστηκε», τόνισε ο κ Παπαγγελόπουλος φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ η οποία ψήφισε τον νόμο αυτό εν μέσω θυελλωδών αντιδράσεων.
Ο κ. Καραγιαννίδης, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «υπάρχει το σκάνδαλο των κομμάτων. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν...
πάρει 220 εκατομμύρια. Θα επιστραφούν ποτέ αυτά τα χρήματα πίσω; Διότι με αυτή τη λογική απαξιώνεται όλο το πολιτικό σύστημα και δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν όλα τα κόμματα ή όλοι οι πολιτικοί οργανισμοί στο ίδιο τσουβάλι», ζητώντας να ξαναβγεί η υπόθεση από το αρχείο προκειμένου «να αποδοθεί μια δικαιοσύνη για να μπορέσει και ο απλός πολίτης να νιώσει ότι σε έναν βαθμό όλοι επιμερίζονται αυτό το βάρος».
«Διάταξη που να επαναφέρει ποινικές διατάξεις που έχουν ήδη τεθεί στο αρχείο δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει μέτρα που παρέχουν ασυλία σε οποιονδήποτε σαν τη διάταξη του άρθρου 78 του ν. 4146/2013», δήλωσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σημειώνοντας ότι η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πράττει όλα όσα απαιτούνται για να καταπολεμηθεί η διαφθορά στη χώρα μας.
Όπως έγραψε το HOT DOC στο τεύχος 83 (Η λίστα των 5 δισ. ευρώ – Τα θαλασσοδάνεια της ΑΤΕ), ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν λάβει θαλασσοδάνεια από την Αγροτική Τράπεζα που πλησιάζουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.
Η πλειοψηφία των προβληματικών αυτών δανείων, δόθηκε όταν διοικητής της ΑΤΕ ήταν ο Πέτρος Λάμπρου, γεγονός που τον οδήγησε στο εδώλιο του κατηγορούμενου. Οι δικαστικές αποφάσεις ήταν αθωωτικές.
Την άνοιξη του 2013, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ψήφισαν με φαστ- τρακ διαδικασίες τροπολογία με βάση την οποία δινόταν ποινική ασυλία για τους υπεύθυνους των εν λόγω κομμάτων αλλά και για τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών, βγάζοντάς τους ουσιαστικά λάδι για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας.
Η τροπολογία ήταν εκπρόθεσμη, καθώς κατατέθηκε λίγη ώρα πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου, που είχε καταθέσει το υπουργείο Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής, ορίζεται ότι οι τροπολογίες πρέπει να εισάγονται τρεις τουλάχιστον μέρες πριν την έναρξη για τη συζήτηση του νομοσχεδίου.
Εκείνη ακριβώς την περίοδο είχαν ενταθεί οι φήμες που ήθελαν τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη να έχουν ολοκληρώσει την έρευνά τους για το σκάνδαλο αυτό.
Τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στα δάνεια που έχουν χορηγηθεί σε ΜΜΕ αναφέροντας ότι ο οικονομικός εισαγγελέας ερευνά δάνεια ΜΜΕ στην ΑΤΕ, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης σε συγκεκριμένη περίπτωση δανειοδότησης ΜΜΕ από την Αγροτική Τράπεζα, μόλις διαπίστωσε καθυστέρηση οκτώ ετών – επαναλαμβάνω οκτώ χρόνια εκκρεμούσε αυτή η υπόθεση στην ανάκριση – παρήγγειλε πειθαρχική έρευνα προς διερεύνηση πειθαρχικών ευθυνών των αρμόδιων δικαστών». 
Το τεύχος 83 του HOT DOC αποκάλυψε τη λίστα με τα φυσικά πρόσωπα και τις εταιρίες που έλαβαν τα "αγύριστα" δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας, συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ.
Πρόκειται για τα δάνεια που συγκροτούν σύμφωνα με τον αρμόδιο για την καταπολέμηση της Διαπλοκής υπουργό Επικρατείας, Παναγιώτη Νικολούδη, το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Τα δάνεια που με κύρια ευθύνη των κατά καιρούς διοικήσεων, των πολιτικών ηγεσιών αλλά και των δανειοληπτών που "φέσωσαν" το ελληνικό Δημόσιο, μετέτρεψαν την Αγροτική Τράπεζα σε κουμπαρά της διαπλοκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου