14/6/12

Τσίπρας: Ναι Στο Ευρώ Ναι Και Στον ΣΥΡΙΖΑ !

Την ευθύνη για την διακυβέρνησης της χώρας "για να εγγυηθούμε μια σταθερή, ασφαλή και δίκαιη πορεία για το λαό και τον τόπο, μέσα στην Ευρωζώνη" ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας απόψε σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση, στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.
«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας για να εγγυηθούμε μια ......
σταθερή, ασφαλή και δίκαιη πορεία για το λαό και τον τόπο, μέσα στην Ευρωζώνη ως ισότιμο μέλος και τον λαό μας όρθιο και περήφανο και όχι ισοπεδωμένο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας για να αποκαταστήσουμε το δικαίωμα της ελληνικής οικογένειας, κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, στην αξιοπρεπή διαβίωση, την ασφαλή εργασία και τη δίκαιη αμοιβή, καθώς και για να έχουν όλες και όλοι αξιοπρεπή σύνταξη για τα γηρατειά και περίθαλψη, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους» πρόσθεσε.
Σημείωσε ακόμα ότι δεν υπάρχει πια δίλημμα ευρώ ή ΣΥΡΙΖΑ, διότι όπως πρόσθεσε «εμείς είμαστε ξεκάθαροι, και ευρώ και ΣΥΡΙΖΑ», ενώ όπως συμπλήρωσε «ένα είναι το πραγματικό δίλημμα: Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ».
Στο σημείο αυτό στράφηκε κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «δεν θα τη γλυτώσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα περάσουν το Μνημόνιο από την πίσω πόρτα την Κυριακή με το κόλπο του ευρώ, για να συγκυβερνήσουν και να το εφαρμόσουν από τη Δευτέρα».
Κατηγόρησε δε τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο ότι λένε ψέματα προσθέτοντας: «Μας φοβίζουν με τους μισθούς και τις συντάξεις, αυτοί που τους έχουν πετσοκόψει δύο και τρεις φορές, που έχουν βάλει τις υπογραφές τους στο Μνημόνιο». «Τώρα, οι ίδιοι άνθρωποι, επανέρχονται και διεκδικούν την ψήφο σας για να ολοκληρώσουν το ναυάγιο» πρόσθεσε.
Στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μεταναστευτικό ζήτημα τονίζοντας ότι στην Πάτρα συμπυκνώνεται το πρόβλημα και η λύση στη μετανάστευση.
Αναφερόμενος σε λύσεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα στους μετανάστες, ώστε να φύγουν. Όπως συμπλήρωσε δεν είναι λύση η μαζική απέλασή τους, αλλά έως ότου φύγουν θα πρέπει οι μετανάστες να ζουν κάτω από στοιχειωδώς ανθρώπινες συνθήκες.
Γι' αυτό όπως τόνισε θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν κατά προτεραιότητα και με ευρωπαϊκά κονδύλια οι τοπικές αρχές, ώστε να λειτουργήσουν τα ανοιχτά κέντρα προσωρινής φιλοξενίας των μεταναστών.
Αναφερόμενος στην περίπτωση που ο ΣΥΡΖΑ εκλεγεί κυβέρνηση, τόνισε ότι θα συγκροτηθεί ολιγομελές υπουργικό συμβούλιο, που θα συνεργάζεται απευθείας με τη δημόσια διοίκηση.
Αυτό σημαίνει, όπως υπογράμμισε, «ότι μπαίνει τέλος στο στρατό των υψηλά αμειβόμενων βολεμένων συμβούλων που υποκαθιστούν τη δημόσια διοίκηση και λειτουργούν ως κομματικό κράτος εν κράτει».
Ακόμη πρόσθεσε ότι «η στελέχωση του κρατικού μηχανισμού θα γίνει με διαφανή, αξιοκρατικά κριτήρια, ενώ οι αμοιβές διοικητών, προέδρων, διευθυνόντων και εντεταλμένων συμβούλων των ΔΕΚΟ θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές συνθήκες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διέρχεται η χώρα».
Πηγή. Εφημερίδα Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου