5/3/13

Αλ. Τσίπρας: Λιγότεροι Φόροι Για Μεσαία - Χαμηλά Εισοδήματα

Μία ενιαία φορολογική κλίμακα κοινή για όλα τα εισοδήματα, η οποία θα ελαφρύνει χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, αύξηση των πραγματικών καθαρών εσόδων που προέρχονται από επιχειρηματική δραστηριότητα και ένα λεπτομερές και αναλυτικό περιουσιολόγιο για όλους τους κατόχους ακινήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και ...............
στο εξωτερικό, και "φόρο μεγάλης και πολύ μεγάλης ακίνητης περιουσίας", περιλαμβάνει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, για συνολική αλλαγή του φορολογικού συστήματος.
Μιλώντας στην ημερίδα του τμήματος Οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στο ΕΒΕΑ, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε τις προτάσεις του πολιτικού φορέα για τη φορολογία, που βασίζονται σε τρεις πυλώνες.
Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι στην Ελλάδα το φορολογικό σύστημα επιβαρύνει μισθωτούς και συνταξιούχους, τη στιγμή που τα έσοδα από την άμεση φορολογία (φόροι εισοδήματος), καθώς και τα έσοδα από μεγάλες επιχειρήσεις είναι πολύ χαμηλότερα απ' ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη και απέδωσε την κατάσταση αυτή σε ένα σύστημα φοροασυλίας με φοροαπαλλαγές και ειδικά καθεστώτα τα οποία, όπως είπε, θα καταργηθούν.
Ταυτόχρονα, έθεσε στις πρώτες προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ την κατάργηση των χαρατσιών.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε επίσης ότι με το σχέδιο του κόμματος θα μπει τέλος στην υπερβολική και αυθαίρετη εξουσία των ελεγκτών, αλλάζοντας ριζικά το σημερινό σύστημα, το οποίο ευνοεί τις συναλλαγές μεταξύ φορολογουμένων και επίορκων υπαλλήλων.
"Για να μπορούν να εισπράττονται οι φόροι, απαιτείται ο μηχανισμός ελέγχων να εντοπίζει τις παραβάσεις και να τιμωρεί τη φοροδιαφυγή. Οι μηχανισμοί αυτοί σήμερα βρίσκονται υπο κατάρρευση" ανέφερε χαρακτηριστικά.
"Η υστέρηση εσόδων εμφανίζεται στους άμεσους φόρους, αυτό σημαίνει ότι οι οφειλόμενοι από την υστέρηση δεν ήταν πότε οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, αλλά ένα οργανωμένο σύστημα φοροδιαφυγής του κράτους" είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι "πρέπει ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας να δει αποτελέσματα, να δει ότι πιάνονται τα μεγάλα ψάρια και τιμωρούνται, μια διαφορετική φιλοσοφία φορολογικής συνείδησης".
"Δυστυχώς, η κυβέρνηση απειλεί με φυλακή το μισό πληθυσμό, ενώ την ίδια στιγμή ζητούν εργασία με 300 ευρώ" ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου